Metatag author v Drupalu - doplnění do modulu Metatag

V Drupalu verze 7 ani po nainstalování modulu Matatag nelze přidat metatag author. Tag, který vám žádné SEO nezlepší, slouží vyhledávačům maximálně pro archivní účely.

Proč jej tedy na stránce mít? Představte si situaci, kdy máte zákazníka, který používá některé SEO validátory (mnohdy i volně dostupné), které přítomnost tohoto metatagu kontrolují a zobrazí chybu, pokud na stránce chybí, případně za to i penalizují v hodnocení. Než mu složitě vysvětlovat, že je vlastně k ničemu a že to vlastně není chyba (pokud jej přesvědčíte :-)), je lepší metatag doplnit. Někdo řeší doplněním tagu přímo do template webu, což nepovažuji zrovna za nejlepší řešení. Jednodušší je použití modulu, který doplní do funkcionality modulu Metatag vlastní metatag Author.

Kompletní návod na tvorbu modulu jsem našel zde: https://www.phase2technology.com/blog/creating-custom-meta-tags-with-the-metatag-module/

Upravil jsem pro potřeby přidání metatagu Author a dávám vám jej k dispozici hotový ke stažení. Modul nainstalujeme, tak jsem jsme v Drupalu zvyklí, zapneme jej a přejdeme do nastavení modulu Metatag. V části nastavení metatagů se nám úplně nahoře objeví nová položka My Custom Metatags, kterou rozbalíme a do pole Autor vložíme naši hodnotu. Nezapomeneme uložit.