HP LaserJet 1015 - ovladače pro Windows 10 64-bit

Instalace ovladačů starších tiskáren HP může být pod Windows 10 poněkud oříšek (hlavně v 64-bitové edici). Pro HP LaserJet 1015 (analogicky další modely) existuje řešení, a tak se své léty odzkoušené tiskárny nemusíte vzdát. Podmínkou zprovoznění je, že pro daný model existuje ovladač pro 64-bitové Visty nebo je dostupný prostřednictvím Windows Update.

1) Před zavedení samotného ovladače tiskárny je třeba nainstalovat ovladač (podporu) DOT4USB. Nalezenete ji na stránkách výrobce při hledání ovladače pro Windows 10 64-bit https://support.hp.com/cz-cs/drivers/selfservice/hp-laserjet-1015-printer/377936 nebo ke stažení zde. Stažený MSI soubor nainstalujeme.

2) Můžeme vyzkoušet stažení ovladače z Windows Update, u některých modelů zafunguje a tiskárna se zprovozní (ve Správci zařízení klikneme pravým tlačítkem na položku tiskárny a vybereme Aktualizovat ovladač a Vyhledat automaticky aktualizovaný software ovladače).

Pokud nezabírá automatický update, stáhneme ovladač pro 64-bit Windows Vista. Opět ze stránek výrobce https://support.hp.com/cz-cs/drivers/selfservice/hp-laserjet-1015-printer/377936 nebo zde. Po stažení soubor zip rozbalíme a provedeme ruční aktualizaci ovladače odkázáním na složku s ovladačem ve Správci zařízení (klikneme pravým tlačítkem na položku tiskárny a vybereme Aktualizovat ovladač a Vyhledat ovladač v počítači -> Vybrat ze seznamu ovladačů dostupných v mém počítači -> Z disku).

Ovladač se nainstaluje a Vaše stará tiskárna je zachráněna od odchodu do křemíkového nebe. wink